• darkblurbg

Terugblik ‘De dag van de interim manager’

Gepubliceerd op: 19-01-2023

Van confetti tot praktische tools

De zon scheen uitbundig na weken vol regen, alsof de zon dacht: ‘’Dit is een unieke dag.’’ En dat was het ook, want 18 januari vierden wij de allereerste editie van ‘De dag van de interim manager’. Dit keer gooide corona geen roet in het eten en konden we het interim management vak vieren, vakkennis delen, inspireren en ontmoeten.


Bubbels, toost en confetti

En dat viermoment pakten we met beide handen aan. Met bubbels, een toost en confetti openden Rachel en Charo (eigenaren van Timantti) ‘De dag van de interim manager’. De sfeer zat er meteen goed in en vanaf moment één werd er onder de aanwezigen al veel vaktechnische zaken gedeeld.

Vernieuwende kijk op de context

Naast het delen en ontmoeten namen twee zeer inspirerende sprekers het woord. Saskia Lips mocht de spits afbijten en wist vanaf moment één de aanwezigen te boeien met haar presentatie over ‘’Leidinggevenden zijn contextmakers’’. Deze presentatie, gebaseerd op het gelijknamige boek dat zij samen met Inge Mink schreef, zat bomvol vernieuwende inzichten en praktische informatie over hoe je samen de dingen gedaan krijgt zonder op gedrag te sturen. Aangezien een presentatie van een uur al te kort was om het hele boek in samen te vatten, is het al helemaal niet mogelijk om dat te doen in deze terugblik. Wat als een paal boven water staat is dat de aanwezigen een vernieuwende kijk hebben gekregen op het belang van de context van organisaties en wat zij daaraan kunnen doen.

De gelukroute met veel kennis, kunde en humor

Na een korte break met een hapje en een drankje wist Anne de Jong de boel op te schudden met haar workshop over ‘’Geluksroute voor teams’’. De Geluksroute is een bewezen methode die mensen leert omgaan met lastige sociale situaties en hoe ze ergernissen snel en professioneel kunnen oplossen. Het resultaat als je dit goed onder de knie hebt is meer rust op de werkvloer, soepelere en fijnere samenwerkingen. De aanwezigen gingen aan de slag met een zelfgekozen situatie om de geleverde tools mee te testen. Dat leverde herkenbare situaties en soms hilarische inzichten op. Dit alles werd met veel kennis, kunde en humor geleid door Anne.

Borrelen en napraten

Om alle vergaarde inzichten samen te delen was er een heerlijke, culinaire, borrel verzorgd door de locatie Vrij in Culemborg. De aanwezigen maakten dankbaar gebruik om tijdens deze borrel na te praten en even als collega’s onder elkaar een drankje te drinken.

Trots en tevreden

En toen kwam het einde van deze dag en kunnen wij alleen maar vol trots en tevredenheid terugkijken op deze allereerste editie van ‘De dag van de interim manager’. Het doel van deze dag delen, inspireren en ontmoeten kwam tot zijn recht. We hopen dat deze dag de basis mag zijn voor langdurige relaties zodat we samen het interim management vak nog mooier mogen maken dan het al is.

 

 

 

Delen mag!