• darkblurbg

Pensioenwereld in Transitie

Gepubliceerd op: 29-06-2023

Harm de Boer blikt terug op Future Ready Programma bij PGGM en zet koers naar nieuwe uitdaging

Afgelopen week nam Harm de Boer afscheid van PGGM. Ruim 1,5 jaar lang heeft hij als transitiemanager, al zijn kennis en expertise ingezet voor het programma Future Ready. Met als doel de visie en strategie ziel geven. Hoe mooi is dat als opdracht?

Tijd om terug te kijken!
De pensioenwereld is volop in beweging. Niet zo gek dus dat een organisatie als PGGM klaar wil zijn voor de toekomst. Als één van de programma managers beet Harm zich vast in de materie. Het ontwikkelen van een ‘’Growth Mindset’’ stond centraal in zijn onderdeel.

Harm: ''Mensen met een Growth Mindset zetten door bij tegenslag, staan open voor feedback en worden geïnspireerd door het succes van anderen. Ze willen leren door nieuwe ervaringen op te doen. Bij PGGM hebben we hieraan gewerkt en nu zie je concreet dat het overgrote deel van de medewerkers aangeeft meer kennis te hebben opgedaan dan voorheen.’’

Resultaten
Maar dat zijn uiteraard niet de enige resultaten die geboekt zijn. Harm: ‘’Er is veel bereikt, wat ik mooi vind om uit te lichten is dat de MTO scores van Pensioenbeheer hoger zijn dan voorheen. Met name trots en waardering voor de aandacht op het gebied van ontwikkeling is toegenomen. Maar ook de wil en inzet om datagedreven te werken is flink gestegen.’’

Direct door
Met de afronding van dit project staat Harm al klaar voor een nieuwe opdracht en dat niet alleen, hij is zelfs al gestart. Sinds een aantal weken werkt hij bij de Gemeente Amsterdam als Senior Adviseur Opleidingen en Teamontwikkeling Cluster Sociaal Domein. In verschillende deelprojecten zal hij zijn Future Ready Impact en vakmanschap in ontwikkelgericht leren doorgeven om met elkaar successen te boeken.

Bedanken
Al met al kijken we met gepaste trots terug op wat Harm, namens Timantti, heeft gerealiseerd bij PGGM. Om dit waar te maken waren er ook fijne samenwerkingen, daarvoor bedanken we Femke Jansen, Caroline Dautzenberg en Alexandra Phillipi.

 

Delen mag!