• darkblurbg

Een jaar werkzaam als interim manager...

Gepubliceerd op: 10-07-2023

De tijd vliegt!

Als je ergens aan begint, is het altijd goed om na een dag of 100 de eerste balans op te maken. Tenminste, dat is mijn streven. Maar ondertussen ben ik al een jaar werkzaam als interim manager. Wat is de tijd omgevlogen! En ja, dat komt omdat ik met veel plezier gewerkt heb het afgelopen jaar. Tijd om terug te kijken.

Want waarom is het dan zo’n leuk jaar geweest? Het kunnen maken van impact en het vermogen om onbevooroordeeld binnen de organisatie te bewegen, zijn de voornaamste redenen hiervoor. Dat is namelijk precies wat ik het afgelopen jaar heb gedaan. Ik mocht aan de slag in een organisatie die minder goed draaide, de klanten waren niet tevreden en het verzuim was hoog. Hierdoor stond er veel druk op een team binnen de organisatie. Dankzij mijn managementervaring kon ik het bedrijf van binnenuit veranderen. Met als gevolg:

  • Tevreden klanten
  • Medewerkers die plezier hebben in hun werk
  • Ruimte voor ontwikkeling.

En dan zie je wat voor impact je kan hebben als interim manager. Niet alleen op de inhoud, maar vooral op de mens. Dat zorgt voor voldoening.

Wat ik heb gemerkt is dat je als interim manager anders in een organisatie staat. Ik ben altijd al een groot voorstander geweest van duidelijk en transparant communiceren, maar als vaste medewerker sta je toch anders in een organisatie. Als interim manager heb ik geen enkel politiek belang en kan ik waardevrij mijn mening geven, ik heb gemerkt dat dat gewaardeerd wordt. Zo ontstaan er open en goede gesprekken die de organisatie verbeteren.

Dit alles maakt dat ik een topjaar heb gehad als interim manager bij een fantastisch bedrijf. De opdracht mag ik nu gaan afronden en dan sta ik klaar voor een nieuwe uitdaging!

- Jeroen Kramer - 
Zelfstandig Interim Manager @Timantti 

 

Delen mag!